22 januari 2020
Bijgekomen na de vakantie, WAT NU?!
Ja hoor, dat overkomt mij ook; bijgekomen thuiskomen na een weldoende vakantie. Ik ben net terug van een weldoende 3-weken durende vakantie in Vietnam en helaas was het eten daar niet erg lekker. Omdat ik vegetariër ben, waren er maar weinig opties voor mij om daar te eten. De keuken van Vietnam bestaat voornamelijk uit gebarbecued vlees dus dat was voor mij niet echt aangenaam. In de meeste gevallen waren er wel diepvriesfrietjes en soms hadden ze ook alleen noedels of rijst met groentjes. Ik heb dus weinig variatie in mijn eetpatroon gehad op vakantie.
Ondanks dat de porties normaal waren, kreeg ik toch meer vetstoffen binnen dan ik thuis gewend ben. Ze frituren daar heel veel en de rijst en noedels zaten ook onder de olie. Bij thuiskomst merk je dan wel dat je broek wat harder spant dan voordien. Maar hoe ga je hier nu op een aangename manier voor jezelf mee om?
Wel, strenge diëten hebben toch geen zin, want die zorgen voor honger, frustratie en op termijn misschien zelfs eetdrang en eetbuien. Meestal kom je toch meer aan na zo'n streng dieet dan dat je zelfs bent afgevallen. Anderzijds, er niets aan doen, voelt ook niet comfortabel aan. Als ik na elke vakantie bijkom en hier niets mee doe, dan wordt dit ook niet meer gezond voor mijn lichaam.
Daarom probeer ik gewoon normaal en gezond te blijven eten, maar mijn beweging een beetje op te drijven waardoor ik wat meer zal verbranden dan voordien. Ik ga vaker met de fiets naar mijn werk, ik doe vaker een wandeling en mijn wekelijkse yogaroutine neem ik terug op. Ik ga mezelf zeker en vast mijn stukje gebak in het weekend niet ontzeggen en mijn maaltijden ga ik zeker niet koolhydraatarm of vetarm maken, want ik heb al die voedingsstoffen nodig om gezond te blijven.
Wat ik naast wat extra beweging ook doe, is voor de eerste weken even een menuplanning opstellen met lekkere recepten die niet teveel energie bevatten, maar ook niet per se caloriearm zijn. Gewone normale recepten, maar ik let er dan wel op dat er bijvoorbeeld niet teveel haloumi of feta of andere iets vetrijkere ingrediënten in zitten om niet te overdrijven in de hoeveelheid vetten aangezien mijn vakantie best vetrijk was.
En voor je het weet, zit mijn broek al terug losser na enkele weken of maanden. Dus geen crashdieet, geen extreme beweging, maar alles met balans. Zo krijgt mijn lichaam ook voldoende tijd om hieraan te wennen en langzaamaan dat vet terug te verbranden.
Probeer jij het ook eens? ;-) Je zal zien dat het wat langer duurt, maar het resultaat na 5 jaar nog steeds hetzelfde zal zijn ;-)
Ik ben bijgekomen door PCOS
29 oktober 2020
Opstart eigen praktijkhuis Puur Zuid
8 juni 2020
Eetbuien tijdens Corona COVID-19
4 mei 2020
Hoe ga je als buitenstaander om met een kind die een eetstoornis heeft
6 maart 2020
Boek "EN-VIE" van Nathalie Janssens-De Bisthoven
31 januari 2020
Vrij Eten
13 november 2019
Ik focus op eetproblematieken
11 september 2019
Gezond eten op vakantie?
6 juni 2019
Heeft mijn dochter een eetstoornis?
21 mei 2019
Snel afvallen voor de zomer?
12 mei 2019
Drie stappen om emo-eten aan te pakken!
12 april 2019
Recept gezonde granola
8 april 2019
Angst voor een diëtiste bij de behandeling van eetstoornissen?
2 april 2019
Mindful Eating
25 maart 2019
Vegetarische alternatieven
15 maart 2019
Vegetarisch/veganistisch, is het wel gezond?
12 maart 2019
Mijn artikel in de FLAIR!
12 maart 2019
Eet een diëtiste zelf gezond?
7 maart 2019
Project: nieuwe website
21 februari 2019