08 april 2019

Recept gezonde granola

Ingrediënten:
  • 500 g grove havervlokken
  • 150 g gemengde noten (hazelnoot, amandel, cashew, walnoot, ...)
  • 75 g gemengde zaden en pitten (lijnzaad, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, hennepzaad, ...)
  • Kaneel
  • 2 els honing in een knijpfles
  • 6-10 els water
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Hak ondertussen de noten in stukken.
  3. Voeg de havervlokken in een grote kom. Meng met 10 els water en roer meerdere malen goed om met een eetlepel zodat de havervlokken aan elkaar beginnen te kleven.
  4. Voeg de gemengde zaden en pitten toe en roer goed om.
  5. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat de hele bakplaat bedekt is met het mengsel.
  6. Strooi er kaneel over naar eigen smaak en verdeel vervolgens de gehakte noten over de hele bakplaat.
  7. Giet tenslotte de honing in een hele dunnen straal zigzagsgewijs over de bakplaat met granola. Normaal heb je niet meer nodig dan 2 els honing.
  8. Plaats in de oven van 150°C gedurende 45 minuten. Wil je hem krokanter? Dan kan je de granola op 175°C bakken voor 30 minuten, maar dan zijn er minder voedingsstoffen behouden en is de kans groter dat je sneller honger krijgt. Hoe lager de temperatuur, hoe kleiner de kans op afbraak van vezels, mineralen, koolhydraten, ...

SMAKELIJK!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x