12 mei 2019

Snel afvallen voor de zomer?

Je zit niet lekker in je vel en je wilt lastminute afvallen zodat je terug in je zomerkledij kan. Of je bent het beu en wilt er voor eens en altijd komaf mee maken. Misschien ben je wel op zoek naar een snel mirakel zodat je zonder schaamte in bikini aan het zwembad kan liggen deze zomer.

Het klinkt jou misschien wel bekend. Wel, ik moet je teleurstellen. Snel afvallen werkt NOOIT. Je komt altijd extra bij nadien. Dit komt omdat je metabolisme een beetje trager gaat werken als je te snel afvalt. Je lichaam is bang dat het zijn noodvoorraad aan vetten kwijtraakt, dus ga je wat spaarzamer verbranden.

Daarom raad ik aan om maximaal een halve kilogram per week af te vallen. En dat is al een redelijk snel tempo. Hoe trager, hoe beter voor je resultaat op lange termijn. Je verbranding zal niet te fel dalen en het blijft haalbaar voor je. Probeer dus "snel afvallen" sowieso uit je hoofd te bannen, want het levert je achteraf alleen maar meer frustraties en moeilijkheden op. Neem voor jezelf een jaar de tijd.

Een jaar?! Ja klopt, een jaar. Ook al dien je maar vijf kilogram af te vallen, dan is het aangeraden om nadien de tijd te nemen om je lichaam te laten wennen aan die vijf kilo lichter. Test je nieuwe voedings- en beweegpatroon uit en kijk of je zo stabiel kunt blijven. Na dat jaar ben je goed en wel vertrokken en kan je dit zo prima volhouden.

Heb je besloten om toch snel af te vallen na dit te lezen? Dat is ook prima. Maar je zal teleurgesteld terugkomen van je vakantie als al die kilo's er terug bij zijn. Afvallen is dus optimaal als je er de tijd voor neemt. Zo hoef je niet alles overboord te gooien en houd je nadien je gewicht veel makkelijker stabiel.

SUCCES!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x