31 januari 2020

Boek "EN-VIE" van Nathalie Janssens-De Bisthoven

Tijdens mijn vakantie in Vietnam ben ik aan het lezen geslagen. Ik heb me verdiept in het boek "EN-VIE Eetstoornissen als spiritueel ontwaken". Wat een prachtig boek is dit! En-vie beschrijft echt helemaal waar het om draait bij een eetstoornis. Op zoek gaan naar je eigen kern en die kern volledig en onvoorwaardelijk liefhebben.

Ze beschrijft ook heel mooi hoe eetdrang ontstaat bij een eetstoornis. Het is geen honger naar eten en voedingsstoffen, maar een honger naar liefde. Voor elke persoon die struggelt met een eetstoornis, is dit een must read om jezelf te kunnen bevrijden.

De essentie van het leven draait helemaal niet om "mager zijn" of "afvallen" of "er goed uitzien". De essentie zit 'em in het hebben/ervaren/voelen van liefde voor jezelf en anderen. Je lichaam is slechts een vorm van materie en die vorm verandert ook na een tijdje (door onder andere het ouder worden). Maar je ziel blijft bestaan, hoe oud je ook bent. Het is die ziel die je dient te voeden met alleen maar liefde.

Liefde in plaats van die vervelende criticus die het altijd beter weet. Die criticus neemt mij ook nog iedere dag te grazen, maar ik probeer er zo weinig mogelijk naar te luisteren. Hoe meer liefde je jezelf kan geven, hoe minder impact die criticus op je zal hebben. Liefde maakt je leven rijk en waardevol, zelfkritiek daarentegen zorgt voor heel veel (zelf)destructie en ongeluk.

Bedankt voor de mooie woorden in je boek, Nathalie! Het inspireert en hopelijk geneest het ook eetstoornissen.

Boek

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x