EETSTOORNIS

Heb je voor jezelf strenge regels opgemaakt over wat je wel en niet mag eten? Probeer je controle uit te oefenen op je eetpatroon? Zijn je gedachten de hele dag bij eten? Heb je oncontroleerbare eetbuien? Voel je je na het eten zo schuldig dat je extreem gaat sporten of braken? Probeer je zo weinig mogelijk te eten? Krijg je een goed gevoel van het overslaan van je maaltijden?

Voedingstherapeute eetstoornissen Antwerpen

Je zoekt hulp bij je eetstoornis door een diëtiste en therapeute. Wanneer je eetpatroon helemaal in de war zit, ben je bij mij meer dan welkom. Wat is de grote troef van Bewust Genieten? Ik ben geen voedingsdeskundige eetstoornissen die je een kant-en-klaar dieet schema voorschotelt, maar ik help je wel om je terug in je eigen kracht te zetten en de controle over jouw eetgedrag te herwinnen. Hoe? We gaan op zoek naar onderliggende blokkades en haalbare veranderingen in je eetpatroon en denkpatronen die voor jou comfortabel aanvoelen. 

We hebben geen weegschaal nodig om te bepalen of je je goed voelt en gezond bent. 

Je kan bij mij terecht voor de behandeling van je eetstoornis:

  • Hulp bij anorexia, boulimia, binge eating (eetbuistoornis), orthorexia, anorexia athletica, pica, eetstoornis nao
  • Inzicht geven in je eetprobleem, metabolisme, hormonen, relatie gevoel en voeding, verpakking lezen, enz.
  • Ontspannen en onbezorgd genieten van eten
  • Anders leren omgaan met zelfbeeld en lichaamsbeeld: jezelf accepteren
  • Verminderen van je angsten en blokkades
  • Positiever denken over jezelf en eetgedachten loslaten
  • Persoonlijke en warme begeleiding op jouw tempo
  • En nog zoveel meer… 

Bij een eetstoornis therapie is samenwerking met een psychotherapeut of traumatherapeut voor traumaverwerking vaak aangewezen. Misschien ben je zelf al in begeleiding voor je eetstoornis bij een psychotherapeut of psycholoog. In het geval je graag psychologische begeleiding rond je trauma of persoonlijke levenssituatie wil, zal ik als voedingstherapeute je voor je trauma dan ook doorverwijzen naar een psychotherapeut die gespecialiseerd is in traumaverwerking hier in mijn praktijk Puur Zuid. Ik begeleid je graag bij de dieperliggende oorzaken van je eetstoornis.

Prijs voedingstherapeute hulp of herstel bij eetstoornis

De prijs van je consultatie is afhankelijk van de duur van je afspraak, maar wordt duidelijk gecommuniceerd zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Elk ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming. Denk er aan om dit na te vragen bij je eigen mutualiteit. 

Naar de tarieven >>

Wist je dat je bij mij ook terecht kan voor een traject bij emotioneel eten? Je bent meer dan welkom voor een goed gesprek.  

Ben jij klaar voor persoonlijke begeleiding?
Maak een afspraak >>


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x