EMO-ETEN

Zit je vast in een vicieuze cirkel van emotie-eten?

Je zoekt hulp bij emotie-eten omdat je last hebt van:

 • Afbrekende gedachten over eten, je gewicht en je lichaam.
 • Zelfsabotage in de vorm van eetbuien, stiekem snoepen, overmatig eten, ...
 • Angst voor wat anderen denken over jou.
 • Het niet kunnen aanvaarden van je lichaam.
 • Het wegeten van emoties zoals stress, onrust, verveling, frustratie, ...
 • En emotioneel gevoelig zijn...

Emotie-eten is geen gedragsprobleem, maar speelt zich af in je onderbewustzijn. Je bent emotioneel gevoelig en weet niet hoe je op een evenwichtige manier met emoties kan omgaan. Dit zorgt ervoor dat je controle probeert uit te oefenen op je emoties door ze weg te eten. Maar wat precies geeft nu aanleiding tot het willen verdoven van die emoties? En hoe geraak je er vanaf? Dat is waar mijn expertise jou te hulp schiet.

Emotie-eten behandelen met voedingsadvies is net als dweilen met de kraan open. Je kan telkens een nieuwe dweil nemen, maar het water stopt daarom niet met stromen. Zo werkt dat ook met de emoties in je onderbewustzijn. Soms lijkt het even beter te gaan met een nieuwe dweil, maar al snel word je opnieuw overspoeld. Je hebt steeds meer eten nodig om je emoties te baas te kunnen.

Je hebt al veel geprobeerd maar het is nog niet écht bij de wortel aangepakt. Pas als jij 100% verantwoordelijkheid neemt om naar de oorzaak van je eetprobleem te kijken, sta ik voor je klaar. Ik ga holistisch te werk waarbij ik gebruik maak van zowel lichaamsgerichte, coachende en therapeutische vaardigheden. Ik breng je in verbinding met je hart en je lijf, de plek van waaruit emotie-eten écht geneest en niet meer terugkomt.

Wens jij vandaag nog om los te komen uit die vicieuze cirkel? Maak dan een afspraak en zet de eerste stap om je innerlijke conflicten op te lossen.

Hoe kan ik jou helpen?

Hi, ik ben Dhawli Saeyvoet. Al van kleins af aan was ik op een ongezonde manier bezig met eten. Als kind gooide ik mijn boterhammen op school weg en in mijn tienerjaren mondde dit uit in anorexia. Toen ik langzamerhand herstellende was, begon ik last te krijgen van emotie-eten. Zo vloeide ik van het ene eetprobleem in het andere. Tijdens mijn studies voedings- en dieetkunde startte ik vanuit mijn hart al met het begeleiden van een jong meisje met anorexia die mijn hulp vroeg. Niet veel later begon ik dan mijn zoektocht naar dé sleutel voor het helen van mijn eigen emotioneel eetgedrag. Omdat ik mezelf hiervan bevrijd heb, weet ik als geen ander wat ervoor nodig is om jou te helpen. Dankzij vele opleidingen heb ik de nodige expertise ontwikkeld zodat jij kan loskomen van emotie-eten.

Wanneer je meer grip wil krijgen op je eetgedrag, mag je bij mij aankloppen. Samen transformeren we jouw complexe band of constante strijd met eten. Ik focus niet op het topje van de ijsberg, maar ga diep in je onderbewustzijn om vastgeroeste eetpatronen te doorbreken. Je komt in je kracht te staan en herwint het vertrouwen in jezelf. Hoe? We lossen de onderliggende blokkades op en integreren rust in je zelfbeeld en denkpatronen. Oppervlakkige gesprekken lossen het dieperliggende probleem niet op. Tijdens een sessie gaan we een stapje verder en duiken we diep in je onderbewustzijn, daar waar de oorzaak van emotie-eten ligt.

Mijn kracht ligt in het neerzetten van een veilige omgeving zodat jij helemaal jezelf kan zijn. Mijn deuren staan voor je open wanneer jij er klaar voor bent. Je krijgt een warme begeleiding om voorgoed los te komen van die eeuwige strijd met eten, lichaam en gewicht! Ook als je kind vast zit in een negatieve spiraal van eetbuien of snaaien, ben jij als ouder van harte welkom.

Krijg meer inzicht in jezelf

Ben je voortdurend bezig met jouw gewicht en ken je de allernieuwste diëten? Word je verleid om toch die wafel, pizza of koffiekoek te kopen? Grijp je naar eten in stressvolle situaties, uit verveling of wanneer je je niet goed in je vel voelt? Word je niet blij van de hele dag door te denken aan wat je wel of niet mag eten?  

Maak dan een afspraak en start met een eerste kennismaking.

Het is voor jou als je:

 • Persoonlijk en spiritueel wil groeien
 • Je emoties wil omarmen i.p.v. wegeten
 • Rust in je hoofd wenst
 • Een evenwichtig zelfbeeld wenst
 • Jezelf beter wilt begrijpen

Wat levert het je op?:

 • Inzicht in je eetprobleem
 • Ontspannen en onbezorgd genieten van eten
 • Leven vanuit je hart
 • Evenwichtige emoties
 • Liefdevolle gedachten over jezelf en je lichaam
 • Persoonlijke en warme begeleiding op jouw tempo
 • En nog zoveel meer… 

Je kan bij mij terecht voor:

LIJNGERICHT EETGEDRAG │ Dagenlang weinig eten en nadien eindigen met een eetbui…herkenbaar? Je leert onder andere ontspannen met eten omgaan, eetbuien stoppen en afvallen zonder honger zodat we een veranderproces kunnen inzetten op korte en lange termijn.

EXTERN EETGEDRAG │ Vaak toegeven aan verleiding…herkenbaar? We zorgen ervoor dat jij je gevoel van honger en verzadiging opnieuw in eigen handen kan nemen en kan omgaan met voedingsprikkels in je omgeving. 

EMOTIONEEL EETGEDRAG │ Eten om jezelf beter te voelen…herkenbaar? Je ontvangt tips tegen emotie eten en we tekenen samen een plan uit dat je voorzichtig maar zelfzeker op weg zet naar mentale rust en een gezond eetpatroon met evenwichtige voeding.

EETBUIEN │ Niet kunnen stoppen en alles door elkaar eten…herkenbaar? Langzaamaan zullen je eetbuien afnemen door samen richtlijnen op te stellen voor een gebalanceerd leefpatroon met meer aandacht voor ontspanning, zelfzorg en me-time.

Energie uitwisseling

Je krijgt per sessie 1 uur en 30 minuten alle nodige ruimte bij een energie uitwisseling van €125. Tenzij jij aanvoelt dat er meer tijd nodig is, dan bespreken we dit even samen.
Een sessie kan zowel in mijn praktijkhuis als online via een videocall.

VERHINDERD VOOR JE AFSPRAAK?

Mocht er door overmacht een reden zijn waarom je de afspraak moet verzetten of annuleren, dan kan je maximaal 48 uur op voorhand annuleren. Is het korter dan 48 uur, dan moet ik helaas toch de sessie aanrekenen. Bedankt om je afspraak vrij te maken voor een andere cliënt. Ook jij hebt graag tijdig een afspraak op een vrije plek.

Een eerste afspraak kan niet verzet worden. Wens je deze toch te annuleren? Dan wordt de volledige sessie aangerekend en wordt er geen nieuwe afspraak meer ingepland.
Helaas dien ik deze voorwaarden te hanteren om een lange wachttijd voor anderen en misbruik van het verplaatsen van afspraken te voorkomen.

Ik houd graag grip op mijn agenda en planning. Daarom kan je een gemaakte afspraak niet online annuleren. Mocht dit het geval zijn, neem gerust even persoonlijk contact met mij op via e-mail of sms.

TERUGBETALING

NIEUW VANAF 2023: Bij de CM krijg je nu ook een terugbetaling van €40 per jaar bij de aankoop van één van mijn online cursussen van de Eetstoornis Academy

Informeer bij je eigen mutualiteit of je een gedeeltelijke terugbetaling krijgt van je consultaties. Omdat ik diëtiste ben van basisopleiding, heb je recht op de terugbetaling bij een diëtiste. Daardoor heb je alsnog recht op terugbetaling voor diëtetiek. Intussen zet de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten (VBVD) alles op alles voor een volledige terugbetaling van diëtisten.

Download hier van uw ziekteverzekering het terugbetalingsformulier voor diëtisten van:
- Christelijke Mutualiteit
- De Voorzorg
- Onafhankelijk Ziekenfonds
- Vlaams en Neutraal Ziekenfonds
- Helan
- Liberale Mutualiteit

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x