Therapie eetstoornissen

Op zoek naar therapie voor eetstoornissen?

Welkom bij Bewust Genieten.

Ik ben Dhawli Saeyvoet en Ik verdiep me al meer dan 10 jaar in de behandeling van eetstoornissen als voedingstherapeute, met een achtergrond als diëtiste.

Behandeling eetstoornissen. Therapie eetstoornissen. Diëtist eetstoornissen. Psycholoog eetstoornissen.

Therapie eetstoornissen Antwerpen

Heb je voor jezelf strenge regels opgemaakt over wat je wel en niet mag eten? Probeer je controle uit te oefenen op je eetpatroon? Zijn je gedachten de hele dag bij eten? Heb je oncontroleerbare eetbuien? Voel je je na het eten zo schuldig dat je extreem gaat sporten of braken? Probeer je zo weinig mogelijk te eten? Krijg je een goed gevoel van het overslaan van je maaltijden?

Wees helemaal welkom voor een warme begeleiding om voorgoed los te komen van die eeuwige strijd met eten, lichaam en gewicht! Ook als je kind vast zit in een negatieve spiraal van uithongeren of eetbuien, ben jij als ouder van harte welkom.

Hi, ik ben Dhawli!

Mijn zoektocht is begonnen met een opleiding tot diëtiste en therapeute waarin ik steeds meer het bewustzijn kreeg dat dit niet de oplossing was. De oplossing lag namelijk in mezelf, in de diepere lagen. Beter omgaan met eten zou het probleem niet oplossen. Na tientallen opleidingen en zelfonderzoek, heb ik de sleutel tot bevrijding gevonden! Ondertussen heb ik al honderden vrouwen en mannen mogen begeleiden bij de bevrijding van hun eetstoornis en emotioneel eetgedrag.

Behandeling eetstoornissen. Therapie eetstoornissen. Diëtist eetstoornissen. Psycholoog eetstoornissen.

Omdat ik zelf verlost ben van mijn eetstoornis, vertrouw ik erop dat dit jou ook lukt!

Therapie eetstoornissen

Wanneer je eetpatroon helemaal in de war zit, ben je bij mij meer dan welkom. Wat is de grote troef van Dhawli? Ik ben geen therapeut eetstoornissen die je een kant-en-klaar dieet schema voorschotelt, maar ik help je wel om je terug in je eigen kracht te zetten en de controle over jouw eetgedrag te herwinnen. Hoe? We gaan op zoek naar onderliggende blokkades en haalbare veranderingen in je zelfbeeld en denkpatroon die voor jou comfortabel aanvoelen. 

We hebben geen weegschaal nodig om te bepalen of je je goed voelt en gezond bent. 

Behandeling eetstoornissen. Psycholoog eetstoornissen.

Je kan bij mij terecht voor de behandeling van eetstoornissen:

 • Hulp bij anorexia, boulimia, binge eating (eetbuistoornis), orthorexia, anorexia athletica, pica, eetstoornis nao
 • Inzicht geven in je eetprobleem
 • Ontspannen en onbezorgd genieten van eten
 • Anders leren omgaan met zelfbeeld en lichaamsbeeld
 • Verminderen van je angsten en blokkades
 • Persoonlijke en warme begeleiding op jouw tempo
 • En nog zoveel meer… 

Eetstoornis therapie

Voor de therapiebehandeling van eetstoornissen en emotie-eten is het belangrijk om te kijken naar de onderliggende dynamieken die de eetstoornis in stand houden. Hier wordt vaak aan voorbij gegaan bij de behandeling van eetstoornissen. Er wordt vaak teveel gefocust op de oppervlakte en te weinig in de diepte gewerkt.

Een eetstoornis kan je niet altijd herkennen omdat iemand met een eetstoornis er vaak in slaagt om het goed te verbergen voor de buitenwereld. De gedragskenmerken van een eetstoornis kunnen anders zijn bij anorexia dan bij bv. boulimia, maar de onderliggende oorzaak is wel dezelfde mits enkele nuanceverschillen.

Personen met een eetstoornis hebben last van faalangst en voelen de drang om zichzelf te bewijzen naar de buitenwereld toe. Ze voelen zich onzeker en dat zorgt ervoor dat ze alle ballen in de lucht willen houden om maar die goedkeuring van anderen te krijgen waardoor men vaak perfectionisme ontwikkelt. Ze vertrouwen niet op zichzelf.

Vaak gaan ze zichzelf isoleren omdat ze zich schamen voor het gedrag dat ze hebben ontwikkeld (zoals bv. eetbuien, braken, ...) maar ook voor hoe ze eruit zien (bv. overgewicht, ondergewicht, zichtbare botten, ...). Ze hebben het gevoel dat er niemand is die hen begrijpt. Ze voelen zich niet gehoord en gezien.

Ze weten niet hoe ze met de eigen emoties moeten omgaan en gaan manieren zoeken om hier geen last meer van te hebben. Dit is waar er verschil kan opkomen in het gedrag. De ene eetstoornis ontwikkelt een impulsieve drang naar eten en de andere creëert juist een drang naar afvallen.

Behandeling eetstoornissen. Therapeut eetstoornissen. Therapie eetstoornissen.

Symptomen eetstoornis

Om een helder idee te kunnen scheppen van hoe een eetstoornis zich toont in gedrag, is het ook zinvol om inzicht te hebben in de onderliggende oorzaken. Weet dat een eetstoornis altijd heel individueel is en dat dit probleem zich bij ieder individu op een andere manier kan manifesteren. De kenmerken van een eetstoornis zijn bij elke eetstoornis anders. Ook de therapie bij eetstoornissen is een individueel proces.

Elke eetstoornis heeft als onderliggende oorzaak een tekort aan zelfliefde en dat uit zich in:

 • Onzekerheid
 • Minderwaardigheid
 • Emoties niet toelaten
 • Perfectionisme
 • Faalangst
 • Willen voldoen aan de verwachtingen van anderen
 • Zichzelf wegcijferen
 • Extreme drang naar controle
 • Soms depressie of zelfmoordgedachten

Ze hebben vaak ook het gevoel dat de ogen van de buitenwereld steeds op hun gericht zijn. Alsof ze continu over hun schouder moeten kijken of ze 'het' wel goed doen in deze wereld. Om die diepe onveiligheid onder controle te houden, biedt de eetstoornis meteen een oplossing voor dat probleem.

Kan je herstellen van een eetstoornis via therapie?

Absoluut! Ik ben zelf hersteld van een eetstoornis. Als mij dit lukt, dan kan jij dit ook! Herstellen van een eetstoornis met therapie gaat niet op 1-2-3 maar vraagt tijd en ruimte. Als therapeute eetstoornissen is het dan ook mijn passie om hulp bij eetstoornissen te bieden. 

Een eetstoornis is een manier van het brein om te overleven. Dit wil zeggen dat wanneer je een eetstoornis krijgt, je brein je wil helpen door middel van een eetstoornis. Je voelt je in eerste instantie ergens onveilig in waardoor je brein op zoek gaat naar een manier om je terug veilig te laten voelen.

Het is dan ook belangrijk voor je overlevingssysteem dat je leert om je terug veilig te voelen in je eigen lichaam. Dit doen we door middel van het doorbreken van oude overtuigingen die telkens opnieuw voor die onveiligheid zorgen. Door te starten met je onderbewustzijn, kan je je oude overtuigingen transformeren.

Ga jij obstakels uit de weg? Of neem je de uitdaging aan?

Therapie eetstoornissen in Antwerpen

Klaar voor verandering? Dan zet ik de deuren van mijn praktijkhuis op 't Zuid in Antwerpen wagenwijd open voor een verkennend gesprek. Wanneer je graag langskomt in Puur Zuid in Antwerpen, kan je hier online je afspraak maken.

Adres: Puur Zuid, Leopold de Waelstraat 28, Antwerpen

Wanneer je graag een online videosessie inplant, dan kan dat hier. Zorg ervoor dat je goed aanduid of het online is of in de praktijk.

KENNISMAKEN IN ANTWERPEN

Je wordt hartelijk ontvangen op een moment dat voor jou past. We leren elkaar beter kennen, samen bekijken we je klachten en ik stel je een aantal verdiepende vragen. Jij bent vrij om te vertellen in een vertrouwelijke context en ik luister zonder oordeel. We werken met jouw eigen verhaal en niet met je gewicht. Ik ben ervan overtuigd dat jij zoveel meer bent dan dat getalletje op de weegschaal. Breng je graag een vriend(in), zus, broer, mama of papa mee? Dat kan! 

Behandeling eetstoornissen. Therapie eetstoornissen. Diëtist eetstoornissen. Psycholoog eetstoornissen.

Online cursussen voor eetstoornissen

Omdat mijn agenda de laatste jaren snel vol loopt en ik regelmatig moet werken met wachtlijsten, vond ik het zonde dat ik niet iedereen tegelijk kon helpen bij hun bevrijding van eetstoornissen en emotie eten. 

Daarom heb ik sinds september 2022 de Eetstoornis Academy opgericht waar jij op een laagdrempelige manier alvast aan de slag kan gaan met de diepste inzichten, oefeningen, tools, handvaten en meditaties om zo op je eigen tempo ook uit die vicieuze cirkel van overeten-uithongeren-diëten-eetbuien kan geraken.

Ben jij klaar om jezelf te verlossen van jouw eeuwige strijd met eten?

Ga op eigen tempo online aan de slag met alle kennis en inzichten die jij nodig hebt om voorgoed los te komen van een eetstoornis of emotie-eten. Bevrijd jezelf van die eeuwige
strijd met eten. In de Eetstoornis Academy leer je in je kracht te komen zodat je niet meer afhankelijk bent van je eetstoornis. Ontdek voor jezelf hoe fijn het is om échte rust in je hoofd te ervaren.

Een cursus voor ouders

Ik heb gemerkt bij eetstoornissen en emotioneel eetgedrag dat het herstel in een stroomversnelling kwam van zodra de ouders van het kind met een eetprobleem mee in begeleiding kwamen. Doorheen het proces werd dan ook duidelijk dat de ouders de sleutel tot herstel zijn. Dat is de reden waarom ik een online traject ben opgestart die ouders kunnen volgen op hun eigen tempo. Als ouder heb je zooooveel meer invloed op je kind dan je denkt. Het is dan ook zo mooi om te zien dat wanneer de ouder de nodige inzichten en tools heeft, het kind steeds meer vertrouwen krijgt in zichzelf omdat de ouder ook meer vertrouwen haalt uit de interactie met het kind. Dit biedt een nieuwe kans tot openheid, verbinding en communicatie tussen de ouders en het kind.


Behandeling eetstoornissen. Therapie eetstoornissen. Diëtist eetstoornissen. Psycholoog eetstoornissen.


Gratis e-book eetstoornissen

Heb je nog vragen over eetstoornissen waar je nog geen antwoord op hebt gevonden? Download dan zeker mijn gratis e-book "GRIP OP EEN EETSTOORNIS" dan. Hierin vind je een zeer uitgebreid antwoord op de 3 meest gestelde vragen over eetstoornissen:

 • Hoe herken je een eetstoornis?
 • Hoe herstel je van een eetstoornis?
 • Wat kun je als ouders doen?

Prijs therapie eetstoornissen in Antwerpen

De prijs van je consultatie is afhankelijk van de duur van je afspraak, maar wordt duidelijk gecommuniceerd zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Elk ziekenfonds voorziet een tegemoetkoming. Denk er aan om dit na te vragen bij je eigen mutualiteit. 

Wist je dat je bij mij ook terecht kan voor een traject bij emotioneel eten? Je bent meer dan welkom voor een diepgaande sessie.

Ben jij klaar voor persoonlijke begeleiding?


Therapie eetstoornissen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x